Múdra žena. 2. - Jacq, Christian francúzsk autor, archeológ a egyptológ 28. apríla 1947 (Motýľ, 2001)
Po smrti legendárneho panovníka Ramzesa II. žije celá krajina v očakávaní budúcnosti. Atmosféra neistoty poznačí aj Miesto Pravdy - všetci čakajú, či nastupujúci panovník potvrdí privilégiá dediny. Zmätok a nervozitu využívajú sprisahanci, ktorí sa usilujú zlikvidovať výhody dediny a získať tajomný kameň svetla.