Kysucké povesti - Podmanický Ján (Vydavateľstvo Matice slovenskej, 2017)
V druhom, upravenom vydaní autor pozýva na prechádzku drsným, ale čarokrásnym krajom pozdĺž rieky Kysuce. Prezradí dávne tajomstvo devy, čo sa stala riekou. I ten takmer zabudnutý príbeh, ako svätý Metod navštívil tento kraj a láskavú dcéru krutého Sabora. Aj o kysuckej krásavici vám porozpráva, do ktorej sa tatársky tlmočník zaľúbil. O bezcitnom Harnáďovi, o povestných lúpežných rytieroch Podmanických, o strašných veciach, čo sa pred vekmi udiali na Holom diele. Rozpovie aj legendu o svätom smreku, pošušká, ako krásňanský farár vymenil kostol za kostol, ako Francúz Kysučanovi život zachránil a mnoho ďalších tajomstiev bájneho kraja.