Z histórie kontinentov I. - Humaj, Roman; Bohunická, Jana (Dr. Josef Raabe Slovensko, s.r.o. a RTVS Bratislava, 2019)
Doplnkový učebný materiál určený pre žiakov 2. stupňa ZŠ, využiteľný na hodinách slovenského jazyka a literatúry, ale aj dejepisu, geografie, výtvarnej výchovy, matematiky, občianskej náuky a etickej výchovy. Ideálny na rozvíjanie medzipredmetových vzťahov.
Daj si čas sú 4 brožúry. Ich obsah tvorí 54 tém, ktoré sú rozdelené do 4 tematických okruhov
Z histórie vedy a kultúry
Z histórie spoločnosti
Z histórie kontinentov I. (Afrika, Ázia, Antarktída)
Z histórie kontinentov II. (Európa, Severná Amerika, Južná Amerika)
rozvíja a zdokonaľuje čitateľskú gramotnosť žiakov na 2. stupni ZŠ (vyhľadávanie a interpretovanie informácií, skúmanie a hodnotenie obsahu textu... )
printová podoba relácie DAJ SI ČAS ako alternatíva a doplnok k televíznej relácii pre deti
brožúra s historickou tematikou, obsahovo nadväzujúca na učivo dejepisu s pútavým, hravým obsahom a dizajnom
rozvíja u detí záujem o históriu prostredníctvom populárno-náučných aktivít
cielene rozvíja u detí jednotlivé druhy nadania/inteligencií prostredníctvom kreatívnych úloh...
Keywords: Daj si čas; slovenská literatúra; literatúra pre deti; svetové dejiny; kontinenty -- dejiny; geografia; sťahovanie národov; piráti; staroveký Egypt; Babylon; starovek; komiksový príbeh; pre čitateľov od 11 rokov; Afrika; Ázia; Antarktída; Arktída; populárno-náučné publikácie