Chlapec pri dverách - Dahlová, Alex americko-nórska autorka kriminálnych románov 1982 (Slovenský spisovateľ, a.s, 2019)
Ako ďaleko by ste boli ochotní zájsť, aby ste neprišli o všetko? Túto otázku kladie napínavý psychologický triler zasadený do tajomného škandinávskeho prostredia. Cecilia Wilborgová má všetko – milujúceho manžela, dve krásne dcéry a závideniahodný dom v bohatom nórskom mestečku Sandefjord – a všemožne sa snaží, aby to tak ostalo. Možno až príliš. Jej dokonalý život zrazu naruší neznámy chlapec, ktorého rodičia zabudli vyzdvihnúť po hodine plávania. Cecilia neochotne súhlasí, že ho odvezie domov. Na jeho adrese však nájde iba prázdny, opustený dom...