Kapitánova dcéra - Puškin, Alexander Sergejevič ruský romantický básnik 6. júna 1799 - 10. februára 1837 (Európa, s.r.o, 2019)
Dielo najväčšieho ruského spisovateľa Alexandra Sergejeviča Puškina (1799 -1837) má v dejinách ruskej i svetovej literatúry epochálny význam. Puškin je tvorcom a kanonizátorom modernej spisovnej ruštiny, zakladateľom novej ruskej literatúry a zároveň aj vzácne harmonickým človekom, zápalistým vlastencom, nezlomným odporcom zla, bojovníkom za lepší osud svojho národa i celého ľudstva, skutočným stelesnením priamosti, činorodosti a optimizmu v živote i diele.