Chybná 1. - Ahernová, Cecelia írska autorka 30. septembra 1981; Urbanová, Lucia (Bratislava SLOVART, spol. s r. o., 2018)
Cecelia Ahern, autorka bestsellerov S láskou Rosie a P. S. Milujem ťa, prichádza tentoraz s drsnou dystopickou dilógiou o sedemnásťročnom dievčati, ktoré spoločnosť odsúdi ako Chybnú.
Život Celestine Northovej nemal chybu. Bolo také ľahké byť dokonalou dcérou a sestrou, obľúbenou medzi spolužiakmi aj učiteľmi, priateľkou najžiadanejšieho chalana na škole. Stačilo však jedno rozhodnutie, ktorým porušila pravidlá, a odrazu jej hrozí strata slobody - ak ju dokonalá spoločnosť uzná Chybnou a vypáli jej na telo znamenie.
Cecelia Ahern vo svojom strhujúcom young adult debute prináša príbeh zo sveta, kde bezchybnosť je normou a jeden chybný krok vedie k zavrhnutiu a trestu. Príbeh, kde sa možno nie tak bezchybné sedemnásťročné dievča stane proti svojej vôli vyvrheľkou, no aj hrdinkou.
Keywords: Chybná; írska literatúra; fantastické romány; dystopické romány; pre mládež; pre čitateľov od 15 rokov