Nadpozemská melódia 3. - Alexanderová, Tamera americká autorka 8. augusta 1961; Hlatká, Anna (Podolínec i527.net s.r.o., 2019)
Rebeka Carringtonová, husľová virtuózka, ktorá získala vzdelanie vo Viedni, sa votrie na konkurz s dirigentom Nashvillskej filharmónie. Ženy sú však príliš krehké stvorenia a nemôžu zvládnuť námahu, ktorú od nich hra v orchestri vyžaduje. Rebekina nádej rýchlo zhasne, pretože dirigent sa musí podriadiť názoru verejnosti. A aby toho nebolo málo, Adelicia Acklen Cheathamová, pani Belmontského sídla, s ním súhlasí.
Uznávaný dirigent Nathaniel Tate Whitcomb je novým vedúcim Nashvillskej filharmónie. Píše symfóniu, ktorou sa chce zapísať do dejín hudby, ale nedarí sa mu ju dokončiť. Navyše ho často bolieva hlava a podivne mu v nej bzučí, symfóniu však musí dokončiť pred slávnostným otvorením novej budovy opery. A nielen to. Chce ju dopísať skôr, ako ten, ktorý ho najviac inšpiroval - jeho otec -, zomrie. Jeho bolesti sa zhoršujú a on je presvedčený, že jedine Rebeka mu môže pomôcť dokončiť dielo. Dokáže získať jej dôveru, keď ju obral o jej sen?
Nadpozemská melódia zachytáva nádheru klasickej hudby v čase, keď úsilie žien zmeniť verejný názor nemenilo len dejiny - ale aj srdcia mužov.
Keywords: Príbehy z Belmontu; americká literatúra; historické romány; romance; kresťanská beletria