Tahiti. 1. - Gregor, Peter slovenský básnik, prozaik, dramatik a autor rozhlasových hier 27. februára 1944 - 11. marca 2014 (Asociácia Corpus a NM Code, 2017)
Prvá časť súborného diela rozhlasových hier Petra Gregora, predstavuje tohto originálneho slovenského súčasného spisovateľa a dramatika v priereze rokov. Jeho tvorba obsiahla témy problémov vzťahov nielen partnerských ale aj spoločenských a morálnych. Väčšina hier má výrazný filozofický podtext, ktorý autor sarkazmom a iróniou nadľahčuje.