Symbol smrti : 1. - Gero, Barbora slovenská autorka krimi (Barbora Gero, 2019)
Historická detektívka "Symbol smrti" sa odohráva v roku 1865 a zavedie nás do uličiek krásnej starobylej Nitry. Ústrednou postavou románu je lekár s výnimočnou inteligenciou - Leopold Sanitas, ktorého požiada generálny vikár nitrianskeho biskupstva Ladislav Záboyský o pomoc pri objasnení náročného prípadu. V chráme Božom v Bazilike svätého Emeráma sa našla mŕtvola kňaza - archivára Jána Boršického. Muž bol zavraždený krutým a záhadným spôsobom. Mladý lekár prijíma tento ťažký prípad a púšťa sa do neľahkého vyšetrovania v zmesi nejasností a uzavretého prostredia cirkvi. Obetí však pribúda. Je zavraždený starý kňaz, ktorý dožíva v starobinci na Mariánskom vrchu a neskôr profesor v kňazskom seminár Čo spája tieto obete? Kto mohol vykonať tak ohavné činy? Aký je dôvod vrážd kňazov? Prečo vrah kreslí pri mŕtvolách ich krvou neznámy symbol? A čo tento znak znamená? Vyšetrovanie prináša nové svetlo do prípadov a odhaľuje hriechy minulosti.