Korytnačka a zajac - Grimm, Wilhelm nemecký autor, zberateľ ľudových rozprávok 1786–1859; Andersen, Hans Christian dánsky prozaik, dramatik, básnik a rozprávkar 2. apríla 1805 - 4. augusta 1875; La Fontaine, Jean de francúzsky autor bájok, rozprávok, básní, divadelných hier a operných libriet 8. júla 1621 - 13. apríla 1695 (Ex s. r. o., 2015)
Rozprávky bratov Grimmovcov, Andersena a La Fonaina. V tejto rozprávkovej knižke majú svoje miesto najobľúbenejšie rozprávky svetovej literatúry. Prihliadajúc na potreby detí je knižka plná pestrofarebných ilustrácií a skrátený text rozprávok je adaptovaný na štýl, ktorý určite zaujme pozornosť aj tých najmenších.