Korytnačka a zajac - Grimm, Wilhelm nemecký autor, zberateľ ľudových rozprávok 1786–1859; Andersen, Hans Christian dánsky prozaik, dramatik, básnik a rozprávkar 2. apríla 1805 - 4. augusta 1875; La Fontaine, Jean de francúzsky autor bájok, rozprávok, básní, divadelných hier a operných libriet 8. júla 1621 - 13. apríla 1695; Csehné Miklósvári, Magdolna; Dénesová, Monika (Ex s. r. o. Nové Zámky, 2015)
Rozprávky bratov Grimmovcov, Andersena a La Fonaina.
V tejto rozprávkovej knižke majú svoje miesto najobľúbenejšie rozprávky svetovej literatúry. Prihliadajúc na potreby detí je knižka plná pestrofarebných ilustrácií a skrátený text rozprávok je adaptovaný na štýl, ktorý určite zaujme pozornosť aj tých najmenších.
Keywords: Brémski muzikanti; Cisárové nové šaty; Havran a líška; Husiarka; Kocúr v čižmách; Červená čiapočka; Princezná na hrášku; Zajac a korytnačka; Hora víl; Škaredé káčatko; Popoluška; Žabí princ; Líška a bocian; Šibal krajčír; Malá morská víla; Železný Ján; Palculienka; O priateľstve mačky a myši; maďarská literatúra; literatúra pre deti; rozprávky - klasické; prvé čítanie; veľké písmená; pre čitateľov od 6 rokov