Sprisahanie v meste mŕtvych. 1. - Lenk, Fabián (Verbarium, s.r.o, 2017)
Juliánov starý otec bol knihovník, pracoval v kláštornej knižnici. Jeho vnuk po ňom zdedí kľúč od tajnej miestnosti zvanej Tempus, odkiaľ sa dá cestovať v čase. V prvom diele sa priatelia vyberú do roku 1478 pred naším letopočtom, do roku vlády faraónky Hatšepsut v Tébach. Akoby švihnutím čarovného prútika sa pomocou Tempusu ocitnú v starovekom Egypte. Keď natrafia na pôvabnú mačku v nebezpečenstve, snažia sa jej pomôcť, stráže