Svet je plný démonov - E. Pocha, Mark slovenský autor 1981 (Hydra, 2019)
Aké puto spája prastarého upíra, dievča s temnotou v duši, ukecaného atléta a introverta s nadaním pre bielu mágiu? Hektor, Dália, Bartolomej a Munch sú slovenskí vyšetrovatelia "neobvyklých okolností". Zasahujú všade tam, kde pre nadprirodzené javy niet prirodzeného vysvetlenia. Navštívil vás v noci hmlistý prízrak? Máte podozrenie, že kolega z práce vám číta myšlienky? Poznáte ľudí, čo pohybujú predmetmi silou vôle? Videli ste v susedovej záhrade pristáť malých zelených mužíčkov? Potom volajte Vyšetrovateľov! Lenže ako sa kolesá času točia, podivuhodných úkazov od Tatier k Dunaju podozrivo pribúda. Duchovia zavraždených šľachticov, rohaté zjavenie či snehová búrka uprostred leta sú to najmenej, čoho by ste sa mali obávať... Pretože skutočná hrozba ešte len zbiera sily. Pretože náš svet je plný démonov.