Prekliate putá. 4. - Plichtová, Jana; Wolfová, Cendrine (SPN - Mladé letá, 2012)
Brána do bájnej zeme Edefie sa otvorila a Oksa s spolu s Utečencami vstúpila na jej územie, aby sa pokúsila oživiť Srdce dvoch Svetov a zachrániť tak život na Zemi. Obete však boli kruté ľ Dragomíra musela zomrieť a milovaní, čo nemali pôvod v Edefii, museli zostať vo Vonkajšku. Medzi nimi na smrť chorá Oksina mama a najlepší kamarát Gus. Pred Oksou stoja nadľudské úlohy ľ zachrániť obidva Svety, ktoré sa zmietajú v katastrofách a najsť v Edefii liek pre umierajúcu mamu a smrteľne chorého Gusa. Pomôže jej záhadný milovaný Tugdual, alebo sa napokon stane jej úhlavným nepriateľom...? Oksa vyšla z komnaty Plášťa ako nová Vznešená Edefie. Jej krutí nepriatelia zúrivo bojujú o nadvládu v Edefii a za každú cenu sa chcú zmocniť Vznešenej, ktorá jediná im môže otvoriť Bránu do Vonkajška. Ľudstvo je opäť ohrozené...