Spiaci tiger - Pilcherová, Rosamunde anglická autorka romancí 22. septembra 1924 - 6. februára 2019 (Liber Novus d.o.o, 2016)
Môže byť niečo príjemnejšie ako pocity mladej ženy krátko pred svadbou? Napriek tomu si pôvabná Londýnčanka Selina Bruceová nie je celkom načistom, či je správny čas na taký životne dôležitý krok. Náhodný objav knihy autora, ktorý na fotografii nápadne pripomína otca, ktorého nikdy nepoznala, ju v pochybnostiach iba utvrdí. A keď sa vedená intuíciou napriek nesúhlasu okolia ocitne na jednom z najmalebnejších miest v Stredozemnom mori, vie, že konala správne. Slnečný ostrov San Antonio so svojimi prostými srdečnými obyvateľmi je liekom na dušu po sychravom, škrobenom Londýne, nehovoriac, že sa tu možno skrýva jej otec. Po krátkom čase však zisťuje, že jej snúbenec mal pravdu, keď ju vystríhal, že neradno budiť spiaceho tigra. Najmä ak čaro mora a slnečného ostrova umocní prítomnosť muža, ktorý si dosiaľ najväčšmi zakladal na vlastnej nezávislosti a slobode.