Pištolník - Millerová, Linda Lael americká autorka 10. júna 1949 (IKAR, a. s., 2005)
Tristan Saint-Laurent našiel po dlhom hľadaní svojho brata - dvojča a teraz sa chce konečne usadiť a žiť pokojne. Zabráni mu v tom Emily Starbucková, ktorá dorazí na jeho nový ranč aj s čriedou oviec. Tristan vie, že by ju mal vyhnať, no mladá žena ho zaujme, a tak jej namiesto toho ponúkne pomocnú ruku. Tvrdohlavá Emily ju napriek počiatočnej nedôvere prijme. Vzájomná náklonnosť postupne prerastá v lásku, Tristanova temná minulosť však môže ohroziť ich spoločný sen o šťastí.