Chlapec odvedľa - Lloydová, Josie anglická autorka 29. marca 1969; Rees, Emlyn anglický autor 1971 (IKAR, a. s., 2004)
V 70. rokoch boli Mickey a Fred najlepší kamaráti. Poznali sa od útleho detstva, delili sa o hračky v piesku a neskôr o prvý bozk i cigaretu. Z detských kamarátov vyrástli tínedžeri a z nerozlučného kamarátstva sa vyvinul nežný vzťah - láska. Nečakaná rana osudu však kruto zasiahne do ich života a necitlivo ich od seba odtrhne. O 15 rokov Mickey práve začína v Londýne nový život. Rozišla sa s mužom, otvorila si obchodík s kvetmi a žije so svojím synom v malom byte nad kvetinárstvom. Je z nej temperamentná žena, ktorá sama vychováva svojho syna a usiluje sa dať mu len to najlepšie. Aj Fred, úspešný mladý muž, žije v Londýne a má sa onedlho ženiť. V obchode s hračkami však nečakane stretne Mickey. Náhoda im po toľkých rokoch skríži cesty a tí zisťujú, že priateľstvo, ktoré už považovali za stratené, v nich zapustilo hlboké korene, a obaja uvažujú, či prvá láska naozaj netrvá večne... Dojemný príbeh priateľstva z detstva a zrelej lásky, ktorý len tak ľahko nezložíte z rúk.