Zajatci snů - Krentzová, Jayne Ann americká autorka 28. marca 1948; Krejčiová, Hana (Praha Euromedia Group, a.s. - Ikar, 2006)
Isabel Wrightová je zaměstnaná u poněkud excentrického doktora Belvedera, Ellis Cutler pracuje pro přísně utajovanou vládní organizaci. Oba se zabývají výzkumem snů a snění a mají k tomu mimořádné předpoklady: Na rozdíl od většiny lidí si nejenom pamatují, co se jim zdálo, ale dokonce dokážou své sny ovládat, nasměrovat je k danému problému a vyřešit ho lépe než v bdělém stavu. Isabel analyzuje záznamy Ellisových snů a anonymní klient, kterého nikdy neviděla, nesmírně vzrušuje její představivost. Pro Ellise má neznámá žena, která mu nahlíží do snů, stejně silné kouzlo. Když se konečně setkají, jako by se jejich sny zhmotnily. Bohužel se ocitnou ve víru intrik a machinací, za nimiž stojí chorobná touha po moci, a ta se nezastaví ani před vraždou. Isabel a Ellis musejí znovu využít svého talentu, aby zachránili svůj život i svou lásku...
Keywords: americká literatúra; spoločenské romány; romance