Tatry a kvety - Kyselová, Zuzana; Šturcel, Marián; Kapusta, Milan; Šturcelová, Martina (Litvor, s.r.o, 2016)
Jedna sa o reprezentatívnu publikáciu s obrazovou aj textovou častou. Na obrázkoch je uvedený slovensky a latinsky názov kvetu, v textovej časti sú názvy kvetov uvedené v slovenskom, latinskom, českom, poľskom, maďarskom, nemeckom a anglickom jazyku + je uvedený stručný popis rastliny, výskyt, obdobie kvitnutia (tato textová časť ma 18 strán). Autorom fotografií je Milan Kapusta, MZSF (Majster Zväzu slovenských fotografov), v mladosti aktívny horolezec, v súčasnosti profesionálny fotoreportér. Spoluautorkou odbornej botanickej textovej časti je RNDr. Zuzana Kyselová, PhD., botanička Výskumnej stanice Štátnych lesov TANAPU. Obrazová časť predstavuje kvetenu Tatier aj prírodné prostredie jej výskytu.