Princezná na kniežacom dvore 4. - Cabotová, Meg americká autorka, ilustrátorka 1. februára 1967; Chovanová, Tamara (IKAR, a. s. Bratislava, 2003)
Mia chodí s Michaelom len jeden deň, a už musí odísť na vianočné prázdniny do Genovie, kde ju čaká nabitý program plný povinností princeznej. Celý čas zúfalo myslí na Michaela, uvažuje, čo asi robí a či ju má skutočne rád, až napokon nastane ten vytúžený deň a ona letí domov do rodného New Yorku. Svojej starej matky sa však nezbaví, tá ju prenasleduje až na Manhattan, stále jej dáva hodiny dvornej etikety, a keď Michael pozve Miu na prvé rande do filmového klubu, ukáže sa, že grandmere pre ňu vymyslela iný program.Čierno-biely ples u kontesy Trevanniovej. Mia sa búri, bojí sa, že Michael sa s ňou rozíde, ale napokon je nútená ísť na ples.
Keywords: Denník princeznej; americká literatúra; literatúra pre deti; dievčenské romány; pre čitateľov od 11 rokov