Skrotenie zlej ženy : TheTaming of the shrew - Shakespeare, William anglický dramatik 26. 4. 1564 - 23.4.1616 (Nový čas - knižnica, 2017)
Jedna z najznámejších Shakespearových komédií o Kataríne, protivnej dcére bohatého mešťana z Padovy, ktorý dospeje k presvedčeniu, že pre jej zlostnú povahu si ju nikdy nikto nevezme. Do Kataríninho života však vstúpi bohatý mladík Petruchio a s ním aj viditeľná zmena jej správania.