TheTaming of the shrew Skrotenie zlej ženy - Shakespeare, William anglický dramatik 26. 4. 1564 - 23.4.1616; Prašilová, Paulína (Liber Novus a Ringier Axel Springer Slovakia Bratislava, 2017)
Jedna z najznámejších Shakespearových komédií o Kataríne, protivnej dcére bohatého mešťana z Padovy, ktorý dospeje k presvedčeniu, že pre jej zlostnú povahu si ju nikdy nikto nevezme. Do Kataríninho života však vstúpi bohatý mladík Petruchio a s ním aj viditeľná zmena jej správania.
Keywords: anglická literatúra; literatúra pre deti; dráma - komédia; texty v angličtine; dvojjazyčné texty; pre čitateľov od 11 rokov; Shakespearov príbeh pre deti