Othello - Shakespeare, William anglický dramatik 26. 4. 1564 - 23.4.1616 (Nový čas - knižnica, 2017)
Príbeh rozpráva o Othellovi, ktorého dovedú intrigánske plány jeho blízkeho priateľa Jaga na pokraj zúrivosti a v hneve zabije svoju milovanú ženu Desdemonu.