Othello - Prašilová, Paulína; Shakespeare, William anglický dramatik 26. 4. 1564 - 23.4.1616 (Liber Novus a Ringier Axel Springer Slovakia Bratislava, 2017)
Príbeh rozpráva o Othellovi, ktorého dovedú intrigánske plány jeho blízkeho priateľa Jaga na pokraj zúrivosti a v hneve zabije svoju milovanú ženu Desdemonu.
Keywords: anglická literatúra; literatúra pre deti; dráma - tragédia; texty v angličtine; dvojjazyčné texty; pre čitateľov od 11 rokov; Shakespearov príbeh pre deti