The Fifth Mountain - Coelho, Paulo brazílsky autor 24. augusta 1947 (HarperCollins Publishers Ltd, 2000)
V Piatej hore sa Paulo Coelho inšpiroval príbehom proroka Eliáša, muža, ktorého sa dotkla Božia ruka a ktorý musel zvíťaziť nad svojimi bôľmi v ochromujúcej skúške viery. Tento román nás učí, že hoci občas podľahneme apatii a beznádeji a odovzdáme sa osudu, vyvíjať sa môžeme iba vtedy, ak sa postavíme zoči-voči nevyhnutnému a zbavíme sa bremena minulosti.