X spôsobov, ako zomrieť. 5. - Ahnhem, Stefan švédsky autor krimi 24. novembra 1966 (IKAR, a. s., 2020)
Ďalší napínavý príbeh s vyšetrovateľom Fabianom Riskom! V skorý letný večer vypláva z móla raanskeho prístavu gumový čln. Sedí v ňom jediný muž a na chrbte má pripevnený meč. Hráč. Jeho úlohu mu nadiktovali kocky: niekto musí zomrieť. Kto to bude, nevie ani on sám. Komisár Fabian Risk a jeho kolegovia sú zmätení. Vrah si zrejme vyberá obete náhodne, a preto nezanecháva nijaké stopy. Helsingborg už nie je idylickým miestom na švédskom pobreží, akým bývalo. Helsingborská polícia je v posledných týždňoch zaujatá vyšetrovaním viacerých komplikovaných vrážd, ktoré zdanlivo spolu nesúvisia. Keď sa už zdá, že prípady sa im podarilo vyriešiť, objaví sa nová obeť. Kriminalisti vrátane Fabiana Riska musia pripustiť, že sa mýlili, a pokračovať v love na človeka, ktorý na zabitie nepotrebuje motív, zato pozná nesmierne množstvo spôsobov, ako to urobiť.