Poletím aj bez krídel - Wilsonová, Jacqueline britská autorka 17. decembra 1945 (Slovart s.r.o, 2018)
Hlavná hrdinka knihy obľúbenej autorky Jacqueline Wilsonovej dvanásťročná Katy je vždy plná energie. Bezhlavo sa vrhne do každého dobrodružstva či hry. Má veľké srdce, bujnú fantáziu a vlasy ako drôty. Keď bola Katy malá, zomrela jej mama. Otec sa druhý raz oženil a postupne do ich rodiny pribúdali noví bratia a sestry, ktorí zbožňujú svoju staršiu sestru. Zdá sa, že jediným problémom je jej vzťah s nevlastnou matkou. Osud však našej odvážnej hrdinke prinesie ešte jednu skúšku. Ako to zvládne? Nestratí odvahu a temperament? Nepríde o kamarátov?