Návraty do Nesveta - Pesslová, Marisha americká autorka 26. októbra 1977 (Slovart s.r.o, 2020)
Päť priateľov. Len jeden môže prežiť. Ktorý z nich to bude? Kde bolo, tam bolo, žila raz Beatrice Hartleyová a jej piati najlepší priatelia. Žili si celkom šťastne, až pokým Jim, Beatricin frajer, nezomrel. Jeho šokujúca, záhadná smrť navždy všetko zmenila a Beatrice prerušila s partiou kontakt. Rok po maturite prichádza na panstvo Wincroft, aby sa s bývalými priateľmi opäť stretla a snáď konečne našla odpovede na ťaživé otázky. Ich noc však dopadne diametrálne inak a všetci uviaznu v časovej slučke, ktorá ich núti prežívať ten istý deň stále odznova. V snovom Nesvete sa ich nedobrovoľný pobyt mení na čoraz intenzívnejšiu nočnú moru a vyslobodiť sa z nej však môže len jeden z nich. Práve v tom tkvie hrôza voľby, ktorej pätica kamarátov čelí. Je možné vôbec rozhodnúť, kto z nich si zaslúži žiť? Bestsellerová autorka kníh Vybrané okruhy z mechaniky pohrôm a Nočný film prináša vo svojom YA debute temný psychologický triler s prvkami sci-fi, v ktorom čas funguje ako zaseknutá platňa - a hrdinov dobieha vlastná minulosť.