Chladnokrvne 5. - Bryndza, Robert anglický autor krimi, žijúci na Slovensku 15. januára 1979; Kupková, Jana (Praha Grada Publishing a.s. - Cosmopolis, 2019)
Chladné londýnske ráno. Veľký kufor, ktorý vyplavila Temža. Detektív šéfinšpektor Erika Fosterová a jej kolegyňa Mossová už tušia, že ich vnútri čaká nepríjemné prekvapeneů Ale na to, čo naozaj nájdu, keď sa im zhrdzavený kufor podarí po niekoľkých márnych pokusoch otvoriť, nemôže byť pripravený nikto...

Hoci to nie je prvýkrát, keď detektív šéfinšpektor Erika Fosterová čelí brutálnej vražde, kufor s rozrezaným telom mladého muža vyplavený na breh Temže ju šokuje. Pred dvoma týždňami bolo navyše nájdené v podobnom kufri telo mladej ženy. Je to len náhoda alebo sa Erika a jej tím budú musieť opäť postaviť sériovému vrahovi? A čo ďalšie prípady, ktoré sa stali v inom okrese a za iných okolností? Môžu sa aj u nich nájsť nejaké spoločné znaky s prípadom tiel v kufroch?

Robert Bryndza znova rozpletá mnohovrstevný príbeh, ktorý vedie čitateľa k záveru, ktorý možno až tak nešokuje, no rozhodne vzbudí silné emócie. Každého tak necháva, aby si sám odpovedal na otázky, čo znamená láska až za hrob, prečo sú ľudia ochotní riskovať alebo kvôli čomu zradia svojich priateľov. ..
Keywords: Erika Fosterová; anglická literatúra; kriminálne romány