Jarný vietor a iné rozprávky. Domov - Hronský, Jozef Cíger slovenský autor 23. februára 1896 - 13. júla 1960 (Matica slovenská, 2005)
Zobrané spisy Jozefa Cígera Hronského (1896 - 1960) vyšli už počas jeho života v Matici slovenskej v rokoch 1938 - 1944 v deviatich zväzkoch a zobrané spisy pre mládež v rokoch 1937 - 1942 v piatich zväzkoch. Hronského literárne dielo bolo v posledných rokoch predmetom intenzívneho literárnohistorického výskumu a týmto vydavateľským projektom autori vracajú Hronskému definitívne miesto v literárnom kontexte. do ktorého patril. a to tým. že sa znova vráti do čitateľského povedomia a bude tam stále prítomný. Desaťzväzkový súbor zobraných spisov po prvý raz v úplnosti predstaví famóznu literárnu tvorbu jedného z našich najväčších literárnych klasikov. Prvý diel zahŕňa dve zbierky Hronského poviedok z 20. storočia - Jarný vietor (poviedky uverejnené v časopisoch) a Domov (novely).