Škriatkovia Sem, Mes a ja - Locková, Nikola; Knap, Miroslav (Vydavateľstvo Matice slovenskej Martin, 2019)
Šikovná školáčka Karolínka má desať rokov, skvelých rodičov, výborných spolužiakov a jeden veľký problém. O jej priazeň sa bijú dvaja večne rozhádaní škriatkovia. Sem a Mes. Keď jeden povie áno, druhý bude zaručene tvrdiť nie. Nuž neverili by ste, aké rôzne komické, vážnejšie, ba i nebezpečné situácie môžu z toho vzniknúť. Ako si Kajka poradí a aké dobrodružstvá zažije so svojimi škriatkami, o tom si prečítajte v devätnástich kapitolách knižky a možno sa dozviete niečo zaujímavé a poučné aj o vás...
Autorka výborne rozumie detskému svetu, je klinickou logopedičkou s mnohoročnou praxou, vytvorila viacero pracovných zošitov a pomôcok pre deti s logopedickými poruchami.
Keywords: slovenská literatúra; literatúra pre deti; rozprávky - autorské; príbehy o deťoch; pre čitateľov od 8 rokov