Stav sa o jej srdce 2/3 - Alexanderová, Tamera americká autorka 8. augusta 1961; Kyseľová, Jana (i527.net s.r.o. Podolínec, 2019)
Román Stav sa o jej srdce, ktorý sa odohráva na pozadí skutočného príbehu nashvillského statku Belle Meade a pôvodného súboru Jubilejných spevákov z Fiskovej univerzity, je úchvatným ľúbostným príbehom o túžbe po spravodlivosti a navrátení cti v období amerických dejín, keď boli tieto hodnoty neisté a dali sa vybojovať len ťažko.

Sylas Rutledge, nový vlastník Severovýchodných železníc, investoval do tohto projektu všetko, tak trochu aj preto, lebo v ňom vidí výzvu. Viac než čokoľvek iné sa však usiluje očistiť otcovo meno. Kľúč k Syovmu úspechu drží jediný muž generál William Giles Harding z nashvillského statku Belle Meade. Lenže kým Hardingovi je blízke šampanské a plnokrvníky, Syovi naopak pivo a býky.
Keywords: Veľkostatok Belle Meade; americká literatúra; historické romány; romance; kresťanská beletria; USA -- Tennessee