Poviedky. Videla som anjela! 2. - Pankovčín, Václav slovenský autor 21. mája 1968 - 18. januára 1999 (Levice Koloman Kertész Bagala, 2019)
Poviedky a krátke prózy najvýraznejšieho predstaviteľa magického realizmu na Slovensku zaradené do 2. zv. súborného diela sú z kníh Tri ženy pod orechom a Bude to pekný pohreb, doplnené o 21 rozpracovaných poviedok z pozostalosti. Ilustrácie Fero Guldan.

Súborné prozaické dielo Václava Pankovčína vyšlo v troch zväzkoch: 1. Marakéš. Šicke me naše!; 2. Poviedky. Videla som anjela!; 3 Romány. Zdržíte sa v Linárese?

Všetci rozprávači a rozprávačky Václava Pankovčína sú živelní, preháňajú, ich príhody a prípoviedky poháňa veľká chuť a radosť podeliť sa o divy a očarenie, o zázračnú moc slova. Stojí za to pripomenúť si ich a vdýchnuť im život stále novým, opakovaným čítaním.
Keywords: Súborné prozaické dielo Václava Pankovčína; slovenská literatúra; poviedky; magický realizmus