Žut. 5/6 - May, Karl nemecký autor 25. februára 1842 - 30. marca 1912 (EPOS, s.r.o, 2017)
Dobrodružný román od slávneho autora poteší mladých i starších čitateľov. Kniha je súčasťou sextalógie V tieni padišaha (Žut je poslednou knihou šesťdielného cyklu), v ktorej Karl May zobrazil dobrodružstvá Kara ben Nemsiho (Old Shatterhanda) a jeho verného sluhu Halefa Omara.