Hodiny - Cunningham, Michael americký autor 6. novembra 1952 (Euromedia Groupk. s. - Odeon, 2003)
Román M. Cunninghama je poctou modle literárního modernismu, anglické spisovatelce Virginii Woolfové. Tak jako autorka ve svém slavném díle Paní Dallowayová popisovala jediný den v životě titulní hrdinky, i Cunningham se soustředí na jeden den v životě tří postav. Hodiny jsou mistrovským dílem - je to ovšem kniha o umírání a bezmoci, ale také o ohleduplnosti a lásce, o tom, že člověk může být hluboce nešťasten, a přesto dokáže najít i kratičké okamžiky štěstí. Za dílo získal M. Cunningham Pulitzerovu cenu a podle románu vznikl úspěšný oscarový film.