Artur a vojna dvoch svetov. 4. - Besson, Luc (SPN - Mladé letá, 2008)
Hrozný Maltazard sa rozhodol, že sa všetkým pomstí, oklamal Artura a s jeho pomocou prenikol do sveta ľudí. Stal sa z neho dvaapolmetrový ohyzdný obor, ktorý sa chystá dobyť svet. Artur a jeho priatelia Minimojovia sa usilujú zo všetkých síl, aby mu v tom zabránili, a využívajú nečakané okolnosti, aby odvrátili zničujúci plán prekliateho M. Nie je však boj vopred prehratý, ak meriate len dva milimetre!?