Artur a vojna dvoch svetov 4. - Besson, Luc; Szabóová, Zuzana (SPN - Mladé letá Bratislava, 2008)
Hrozný Maltazard sa rozhodol, že sa všetkým pomstí, oklamal Artura a s jeho pomocou prenikol do sveta ľudí. Stal sa z neho dvaapolmetrový ohyzdný obor, ktorý sa chystá dobyť svet. Artur a jeho priatelia Minimojovia sa usilujú zo všetkých síl, aby mu v tom zabránili, a využívajú nečakané okolnosti, aby odvrátili zničujúci plán prekliateho M. Nie je však boj vopred prehratý, ak meriate len dva milimetre!?
Keywords: Artur a Minimojovia; francúzska literatúra; literatúra pre deti; dobrodružné príbehy; fantastické príbehy; sfilmovaný príbeh; pre čitateľov od 11 rokov