Ohnivý kríž. 5-1 - Gabaldonová, Diana americká autorka 11. januára 1952 (Zelený kocúr, 2021)
Píše sa rok 1771 a blíži sa vojna. Aspoň tak to tvrdí manželka Jamieho Frasera. Musí jej, hoci neochotne, veriť, pretože má - ako sa na cestovateľku časom patrí - nadanie na kruté predpovede. Clairin jedinečný dar vidieť do budúcnosti ho v minulosti priviedol do nebezpečenstva, ale aj na slobodu. Jej vedomosti o nadchádzajúcej revolúcii sú ako horiaca fakľa, ktorá im v ďalších rokoch môže osvetliť cestu mnohými prekážkami alebo podpáliť vatru, čo by ich životy premenila na popol. Diana Gabaldonová, autorka bestsellerov podľa New York Times, očarila čitateľov svojimi knihami ságy Outlander ovenčenými mnohými cenami. Dosiaľ vyšli štyri príbehy o Jamiem Fraserovi, Škótovi z 18. storočia a jeho žene, Claire Randallovej, cestovateľke časom z 20. storočia. Diana Gabaldonová pokračuje vo svojej úchvatnej romanci nezameniteľným rozprávačským umením. "Chcete sa pustiť do čítania Ohnivého kríža? Jedine, ak na to máte aspoň celý víkend!"