Sochár smrti. 4. - Carter, Chris americký autor talianskeho pôvodu 14. júl 1965 (Aktuell, 2021)
Bývalého prokurátora štátu Kalifornia niekto zabije a rozštvrtí v jeho vlastnom dome. Detektíva Roberta Huntera z losangeleského oddelenia lúpeží a vrážd však oveľa väčšmi šokuje vizitka, ktorú vrah zanechal na mieste činu - bizarná krvavá socha vytvorená z častí tela obete. Hunterovi je od začiatku jasné, že vrahov výtvor má nejaký skrytý význam, ale čím intenzívnejšie sa ho snaží nájsť a pochopiť, tým viac mu uniká. Isté je len jedno - vrah prostredníctvom sochy komunikuje s políciou. Ale prečo? Vysiela ňou azda nejakú správu? Poskytuje kľúč k riešeniu? Alebo sa s nimi iba pohráva ako mačka s myšou? Po niekoľkých dňoch sa objaví ďalšie rozrezané telo a pri ňom ďalšia ohavná socha. Medzi obeťami však nie je žiadna očividná spojitosť a vyšetrovanie sa dostáva do slepej uličky. Hunter so svojím parťákom Garciom sa odhodlane vrhajú do nerovného súboja so zlom, ktoré sa nezastaví pred ničím. Podarí sa im včas poskladať správne všetky dieliky skladačky a chytiť najsadistickejšieho vraha, na akého doposiaľ narazili, skôr než zabije a zohaví ďalšiu obeť?