A smrť šepká o láske... 3. - Šranková, Eva Ava slovenská autorka 1974 (Fortuna Libri, 2020)
Po strastiplných udalostiach, ktoré ovplyvnili život Izabely de Vosges, hlavná hrdinka prišla na to, že iba vášeň na vzťah nestačí. Sklamaná láskou, odvrhnutá milovaným mužom, našla šťastie po boku toho, ktorý ju po celý čas oddane ľúbil. Avšak osud má s ňou iné plány... Keď sa už zdá, že Izabelino šťastie sa naplnilo, že svoj život prežije s dcérkou a s mužom, ktorý ju neskonale miluje, zasiahne ju novou krutosťou. Sudba však ešte nepovedala posledné slovo. Nájde Izabela nakoniec svoje šťastie? Získa si ľúbosť muža, ktorého stratila nemilosrdnou hrou osudu? Bude jej do-priate milovať a byť milovanou? Úspešné príbehy o žene vzbudzujúcej vášne mnohých mužov (Izabela a jej lásky: Izabela - Láskou spútaní a Izabela II. V tieni Notre-Dame, ktorá sa v 15. storočí odvážila postaviť nielen svojim nepriateľom, ale odhodlala sa bojovať aj s osudom, si na Slovensku i v Čechách získali srdcia veľkého počtu čitateľov. Autorka napokon vypočula ich túžbu po ďalších dobrodružstvách obľúbenej hrdinky a prichádza s voľným pokračovaním príbehu o krásnej Izabele, ktorej prekliatím bolo iba ak to, že milovala až priveľmi...