Franny a Zooey - Salinger, Jerome David americký autor 1. januára 1919 - 27. januára 2010 (Slovenský spisovateľ, a.s, 2020)
Americký spisovateľ J. D. Salinger (1919 - 2010), ktorý sa už za svojho života stal legendou, nezanechal po sebe rozsiahle prozaické dielo. Napriek tomu jeho tvorba ovplyvnila mnohé generácie čitateľov na celom svete, slovenských nevynímajúc. Preslávil ho predovšetkým kultový román Kto chytá v žite o tínedžerskej vzbure proti svetu dospelých, no čitateľskú obľubu a uznanie kritiky si získala aj jeho rozsahom neveľká knižka Franny a Zooey z r. 1961, ktorá vychádza v novom vydaní.