Pieseň bez nôt 2. - Whiteová, Roseanna M. americká autorka 18. apríla 1982; Hlatká, Jana (i527.net s.r.o. Podolínec, 2020)
Ak zradí svoje srdce, zachráni mnoho životov. Nájde na to odvahu?
Willa Forsytheová je hudobný zázrak a zároveň prvotriedna zlodejka. Na prahu prvej svetovej vojny sa preto dokonale hodí na dôležitú úlohu - získať šifrovací kľúč od známeho huslistu, ktorý sa momentálne nachádza vo Walese.
Lukas de Wilde si užíval život celebrity - až doteraz. Sláva ho pred pár týždňami takmer stála život, pretože každý sa usiluje získať kľúč k práci jeho otca - kryptológa. Lukas má tiež strach o svoju sestru a matku, ktoré sa stratili, keď Nemci vtrhli do Belgicka. Rozptýlenie mu prinesie až stretnutie so zaujímavou a talentovanou Willou Forsytheovou.
Druhá kniha série Tiene nad Anglickom je symfóniou presvedčivých hrdinov a intríg, ktoré berú dych. Nájdeme tu múdrosť, vrúcnosť a láskavosť napriek temnote a napätiu tej doby... Whiteová je majsterka historickej fikcie, a preto tu môžeme objaviť správnu dávku z každej oblasti, či to sú dejiny, napätie, humor alebo láska.
Nebezpečenstvo hrozí z každej strany a Willa vie to, čo Lukas nie - že ho musí zradiť a vziať mu kľúč, inak bude jej rodina trpieť, rovnako ako trpí tá jeho.
"Krásne napísaný ľúbostný príbeh s veľkou dávkou napätia." - Library Journal
Keywords: Tiene nad Anglickom; americká literatúra; historické romány; romance; Anglicko -- 1900...