Ozveny medzi kameňmi - Wrightová, Jaime Jo americká autorka 1976; Kyseľová, Jana (Spišské Hanušovce i527.net s.r.o., 2020)
Po tom, ako Aggie Dunkirková vlastnou chybou prichádza o prácu a bez dlhých ceremónií končí s kariérou, ocitne sa na ceste do Wisconsinu, kde v starom, rozložitom dome býva jej starká. Aggie však neráta so starkinou výstrednosťou - starenka je posadnutá dávnym nevyriešeným zločinom a miesto činu si dokonca zrekonštruovala v domčeku pre bábiky.
Aggie sa zamestná ako sekretárka a pomáha obnoviť historickú časť zaplaveného cintorína, no akoby sa jej celý čas lepili na päty záhady. Pri práci na cintoríne je nútená spojiť sily s tajomným, ale príťažlivým archeológom a spoločne s ním odhaľuje tajomstvá minulosti. Nechtiac pri tom narazí na zločin, ktorý chce niekto za každú cenu utajiť - aj keby mal Aggie umlčať.
V roku 1946 Imogene Graysonová pracuje v salóne krásy, no keď jedného večera po návrate domov objaví v podkroví telo mladšej sestry, všetko sa zmení. Jej sen o vlastnom salóne sa rozplynie a ona sa zamestná v miestnej továrni. Hoci nevie nič o vznikajúcom svete forenzných vied a ako žena nie je pri vyšetrovaní práve vítaná, zaumieni si, že sa bude na prípade podieľať. Stopa sestrinho vraha chladne, ale Imogene je odhodlaná nájsť spravodlivosť... aj keby mala obetovať úplne všetko.
Keywords: americká literatúra; kriminálne romány; príbehy o láske; psychotriler; triler