Neúprosná hlbočina. 2/2 - Pettreyová, Dani americká autorka (i527.net s.r.o, 2020)
Poznajú silu a nástrahy oceánu. Ale keď sa priblížia k smrteľnej pravde... pod povrchom na nich číha ešte väčšie nebezpečenstvo. Keď si nehoda vyžiada život pracovníka na ropnej plošine, vyšetrovatelia pobrežnej stráže Rissi Dawsonová a Mason Rogers letia na miesto udalosti šesťdesiatjeden kilometrov od pobrežia. Napätie na palube plošiny sa stupňuje a smrť číha na každého. Environmentálni aktivisti sa vyhrážajú, že urobia všetko preto, aby zabránili tomuto "moru životného prostredia" pokračovať v práci. Medzitým na palube kolujú zvesti o nehode a kliatbe číhajúcej v hlbočine pod nimi. Z montážnych záznamov vyplýva, že k úmrtiu nedošlo náhodou. Čo ak toho muža zabil niekto z aktivistov, alebo, čo je ešte desivejšie, člen jeho vlastnej posádky? Rissi a Mason musia vypočuť viacero podozrivých osôb a zároveň si vyjasniť vlastnú strastiplnú minulosť a vzájomné puto, ktoré ich spája. Vo chvíli, keď sa už zdá, že prípad odhalia, dostávajú zlú správu: ich smerom sa ženie tropická búrka. Zostávajú sami, odrezaní od akejkoľvek pomoci - presne tam, kde ich vrah chce mať.