Elegantná pretvárka 2. - Hunterová, Kristi Ann americká autorka; Szeghyová, Marta (i527.net s.r.o. Podolínec, 2017)
Lady Georgína Hawthornová bola odjakživa rozhodnutá, že sa dobre vydá. Po rokoch neúnavného a podrobného plánovania svojej debutantskej sezóny je pripravená zožať bezkonkurenčný úspech a vybrať si spomedzi vhodných džentlmenov toho pravého.
Colin McCrae je bohatý muž s nespočetnými obchodnými kontaktmi, no bez titulu. Napriek mnohým pozvánkam, ktoré dostáva, sa nikde necíti byť prijatý. V budúcnosti sa plánuje oženiť, no iste nie za povrchnú ženu, akou je Lady Georgína, ktorá nehľadí ďalej ako na výzor a spoločenské postavenie človeka.
Georgína však pod dokonalou fasádou skrýva nemilé tajomstvo, ktoré je tým skutočným dôvodom jej honby za skvelým spoločenským postavením. Colin teraz nemá ďaleko odhaliť to, čo chce ona udržať za každú cenu v tajnosti. A hoci sú obaja odhodlaní vyhnúť sa jeden druhému, ich vzájomná príťažlivosť spôsobuje, že sa budú musieť rozhodnúť, či je ich honba za snom hodna obetí, ktoré ich bude stáť.
Keywords: Sága rodu Hawthornovcov; americká literatúra; historické romány; romance; kresťanská beletria; Anglicko