Patchwork - Prošková, Iva; Bažantová, Renáta (Tradiční remesla, 2004)
Základní princip této prastaré techniky spočívá ve skládání a sešívání různobarevných látkových dílů v plochu tak, aby vznikl vzor, který připomíná mozaiku. Pojem quilt pak označuje štěpovanou přikrývku. Společně s autorkami projdete historií, seznámíte se s pomůckami i používanými materiály, s různými způsoby zpracování, ručním i strojovým šitím a obohatíte své znalosti o jednotlivé druhy patchworku. Kniha obsahuje řadu přehledně zpracovaných vzorů a návodů k výrobě mnoha krásných dek, tašek či polštářů. Nechybí ani inspirace na využití patchworku v oděvu, interiéru i různých praktických doplňcích.