Dievča s cudzím srdcom - Dahlová, Alex americko-nórska autorka kriminálnych románov 1982 (Slovenský spisovateľ, a.s, 2020)
Dve matky. Dve dcéry. Jedno srdce. Keď sa Alisonina šesťročná dcéra Amalie utopí, jej svet sa ponorí do temnoty. Alison sa svoj žiaľ pokúša prekonať, no počas dlhých chladných dní nórskej zimy sa úplne zrúti. Nie je schopná usmiať sa na nevlastného syna, odpísať priateľom na správy, nedokáže sa ani pozrieť na svojho manžela. Chce len jediné: aby sa Amalie vrátila. Náhodou sa dozvie, že dievča, ktoré dostalo srdce jej dcéry, býva neďaleko. Na rozdiel od Amalie má Kaia budúcnosť. Je nažive, pretože v jej hrudi bije Amaliino srdce. A kdesi v najhlbších zákutiach Alisoninej mysle sa pomaly začína rodiť nebezpečný plán...