V sieti pavúka. 7. - Horňák, Roman pseudonym slovenského autora krimi (Elist s.r.o, 2020)
V jedno nádherné letné popoludnie zastavuje na krajnici auto. Staršieho pána zjavne trápi prostata. Je to už na nevydržanie. V neďalekom kroví narazí na mŕtvolu mladého muža. Policajti začínajú vyšetrovanie. Na ich prekvapenie nachádzajú o niekoľko desiatok metrov ďalej ďalšie zohavené telo. Netrvá dlho a obetí začína pribúdať. Detektívi zisťujú pozoruhodnú vec. Aj napriek tomu, že k úmrtiam dochádza cielene alebo úplne náhodne, všetky spája niečo spoločné. Iba u jedinej obete je všetko inak. Prečo sa vymyká plánovanému vzorcu vrážd? Úmysel? Náhoda? V poradí siedmy detektívny román z pera Romana Horňáka. Detektívi z kriminálneho oddelenia čelia brutálnemu sadistovi, ktorému nie je nič sväté. S podobným prípadom sa vo svojej doterajšej profesionálnej kariére ešte nikdy nestretli. Brutalita, akou vrah likviduje svoje obete, prekračuje všetky hranice zdravého rozumu. Činy spáchané z chlipnosti sú ťažšie než tie, ktoré sú spôsobené v hneve.