Špeciálna reprodukcia zvierat - Šťastná, Dagmar; Šťastný, Pavel (Slovenská poľnohospodárska univerzita, 2016)
Učebnica je rozdelená na kapitoly podľa druhu zvierat a podkapitoly podľa priebehu reprodukčného procesu od popisu štruktúry reprodukčných orgánov až k pôrodu zvierat. Samostatnú spoločnú kapitolu tvorí pohľad na najdôležitejšie a najčastejšie sa vyskytujúce poruchy plodnosti, ich symptomatiku, prevenciu voči nim a možnosti zamedzenia ich šírenia v chove i mimo neho.