Pokojný spánok - Leonová, Donna americká autorka 28. septembra 1942; Baranec, František (IKAR, a. s., 2002)
Detektívny príbeh približuje atmosféru turistických Benátok v jarnom období. Sympatický a zanietený komisár Brunetti preberá po odchode svojho nadriadeného na dovolenku kontrolu nad kriminalitou v meste. Na prvý pohľad sa zdá, že zločinci nastúpili na lietadlo spolu s vicekvestorom Pattom. Avšak návšteva bývalej mníšky a opatrovateľky komisárovej matky podnieti Brunettiho k tomu, aby sa lepšie pozrel na to, čo sa deje pod zdanlivo nevinným rúchom cirkvi. S pomocou svojich obetavých kolegov, ktorí sú ochotní riskovať aj stratu zamestnania, sa mu podarí odhaliť skutočnú príčinu smrti starých ľudí v benátskych sanatóriách spravovaných cirkvou.